Massages & therapie centrum Utrecht
  Gespecialiseerd in deep tissue en geavanceerde massagetherapieën

Sportmassage Utrecht

Bent u een sporter in de omgeving van Utrecht? U weet hoe belangrijk het is om goed voor uw lichaam te zorgen. Medical Masseur biedt u dan ook graag een persoonlijke en gespecialiseerde sportmassage in Utrecht aan. 

Prestatieverbetering

Bij deze massage focussen we ons specifiek op het verbeteren van de bloedsomloop, de flexibiliteit en het bewegingsbereik. Als u veel sport is het namelijk ontzettend belangrijk dat uw bloedsomloop goed is. Hierdoor wordt de hersteltijd van een training verkort, voorkomen we letsel en verbeteren we de spierefficiëntie. Dankzij de massage zult u beter kunnen presteren in uw sport, iets waar wij u graag in helpen. De combinatie van compressie, lichte en snelle slagen en het strekken van de ledematen zorgt voor een optimale behandeling, die uw sportcarrière een impuls geeft. 

Wanneer boeken?

Het is vooral aan te raden om de massage te boeken tijdens het trainen voor een groot evenement, maar ook vlak voor en na het evenement is het ontzettend waardevol om een sportmassage te boeken. Prestaties worden geoptimaliseerd, letsel wordt voorkomen en het herstel wordt korter. Als u een sportmassage plant na het sporten, wordt het vocht en de afvalstoffen uit de spieren snel afgevoerd om de spieren weer soepel te maken. 

Specialisme

De sportmassages van Medical Masseur zijn er specifiek op gericht om de spieren soepel te houden en de spierconditie te bevorderen. Zo kunt u uw sportdoelen makkelijker behalen, zonder dat dit de conditie van uw lichaam negatief beïnvloed. 

Meer opties voor u

Bij ons kunt u ook terecht voor medical taping. Hierbij brengen wij een elastische katoenen tape aan op de huid, om zo de spierfuncties te ondersteunen. De tape verlicht de druk op de spieren en dusdanig is er meer ruimte voor bloedcirculatie en vochtafvoer. Lees hier meer over medical taping. 

Wij willen u helpen

Daarnaast bieden wij ook massages aan voor veelvoorkomende en voor werkgerelateerde klachten zoals RSI en een stijve nek. Medical Masseur helpt u met een gepersonaliseerde behandeling om uw pijnklachten te verlichten.


Ontspanningsmassage Utrecht

Ultieme rust, ontspanning en persoonlijke aandacht. Drie dingen die u gegarandeerd gaat ervaren tijdens een ontspanningsmassage bij Medical Masseur in Utrecht. 

Specialisme

De klassieke ontspanningsmassage heeft verreweg de meeste bekendheid. Wij bieden deze behandeling dan ook graag aan. Of het nou uw eerste of honderdste ontspanningsmassage is, wij zullen u altijd masseren met een gespecialiseerde aanpak. Uw lichaam vereist persoonlijke aandacht, want uw klachten kunnen van dag tot dag verschillen. Hier houden wij rekening mee tijdens de massage, zo blijven wij altijd communiceren over of u iets als prettig of niet ervaart.

Goede gezondheid in zijn geheelheid

De ontspanningsmassage helpt u om compleet tot rust te komen en zo kunnen wij tegelijkertijd ook lichte pijn verlichten. Daarnaast verbetert uw bloedsomloop door deze massage en zal de complete ontspanning zorgen voor een vermindering van stress. Wij verbeteren graag uw mentale en fysieke welzijn aan de hand van de ontspanningsmassage. 

Wij geloven er dan ook in dat een goede gezondheid begint bij een goede mentale staat. Ontspanningsmassages kunnen u hierbij helpen dankzij de staat van volledige ontspanning die de massages bij u teweegbrengen. Uw klachten worden verlicht, uw lichaam komt tot rust, en zo kunnen uw gedachten ook even helemaal tot rust komen. Ontdek zelf hoe fijn het kan zijn!

Prettige ervaring

Tijdens de behandeling gebruiken wij graag essentiële massage-oliën en/of talkpoeder om zo met lichte tot matige drukbewegingen naar het hart toe te bewegen waardoor uw bloedsomloop wordt verbeterd en u minder stress ervaart. De oliën zorgen voor minder wrijving en verbeteren zo de ervaring van de massage.

 

Andere massages

Naast de klassieke ontspanningsmassage bieden wij ook gespecialiseerde behandelingen aan voor onder andere sporters en mensen met werkgerelateerde klachten. 

Zo bieden wij deep tissue- en stoelmassages, maar ook dry needling behandelingen aan. Lees hier meer over deep tissue- en over stoelmassages. Dry needling behandelingen zijn wellicht minder bekend. Tijdens deze behandelingen worden acupunctuurnaalden in triggerpoints geprikt, dit gebeurt zonder het gebruik van vloeistof, vandaar de naam. Dankzij het prikken neemt de spanning op het triggerpoint, de spierknoop, af en wordt de pijn verlicht. Bent u bekend met triggerpoint massages? U kunt er hier meer over lezen, maar in feite worden de triggerpoint gelokaliseerd en er wordt veel druk gegeven op een klein oppervlak. 

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u het beste kunnen helpen om uw pijn te verlichten.


Voetmassage Utrecht

Uw voeten zijn ontzettend belangrijk, u loopt er immers elke dag veel op. Misschien besteedt u wel te weinig aandacht aan uw voeten. Elke dag draagt u schoenen die uw voeten enorm beperken. Vooral mensen die hakken dragen, kunnen veel last hebben of krijgen van hun voeten. Enkel- en voetblessures komen dan ook regelmatig voor. Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat u uw voeten ook voldoende laat ademen, en niet al te strakke schoenen of te vaak hakken draagt.

Voordelen van voetmassages

Wetenschappelijk gezien zijn er veel voordelen van voetmassages bewezen. Omdat uw voeten vaak beperkt zijn in strakke schoenen en veel lopen, helpt een voetmassage enorm met de bloedcirculatie van uw voeten. Daarnaast helpt het soepel houden van de spieren in uw voeten bij het voorkomen van voetblessures. Ook wordt uw bloeddruk verlaagt door het krijgen voetmassages. Dit heeft alles te maken met uw bloedcirculatie en algehele gezondheid. 

Algehele verbetering van uw gezondheid

Wist u dat de effecten van een depressie verminderd kunnen worden door voetmassages? Daarnaast verlichten deze massages tegelijkertijd uw stressniveau. Een regelmatige voetmassage is dus voor uw algehele gezondheid erg bevorderlijk, maar af en toe één massage boeken heeft ook al veel positieve gevolgen. 

Ontspanning en verwenning

Een voetmassage is ook een goede manier om uw voeten te laten ontspannen. Voor optimaal resultaat kunt u regelmatig voetmassages boeken, maar u kunt deze massage natuurlijk ook zien als een sporadische verwenning van uw voeten. 

Andere massages 

Naast de voetmassage bieden wij ook de klassieke ontspanningsmassage en specifieke behandelingen aan zoals dry needling. Bekijk al onze diensten om te ontdekken welke behandeling het beste bij u en uw klachten past. Medical Masseur biedt gespecialiseerde en professionele voetmassages aan in Utrecht, zodat uw voeten de aandacht krijgen die ze verdienen! 

Specialisme

Wij zijn gespecialiseerd in het verlichten van pijn, helpen ontspannen en het behandelen van probleemgebieden. Onze aanpak is altijd volledig gepersonaliseerd op uw behoeften en klachten. Luisteren naar de wensen van de klant is altijd het belangrijkste voor ons. 

Coaching sessies

Wij geloven erin dat uw mentale gezondheid aan de basis staat van uw fysieke gezondheid. U kunt daarom bij Medical Masseur ook coachingsessies boeken in combinatie met uw massage. Wij verbeteren uw mentale en fysieke gezondheid tegelijkertijd. Kom volledig tot rust tijdens de massages en coaching sessies. 

Ontdek zelf hoe fijn en ontspannend voetmassages zijn. Medical Masseur is dé massage specialist van Utrecht.


Hoofdmassage Utrecht

Bij Medical Masseur, gevestigd in Utrecht, geloven we erin dat een goede mentale gezondheid aan de basis staat voor een goede fysieke gezondheid. Hoofdmassages zijn hier perfect voor, want deze massage verbetert zowel uw mentale als fysieke gezondheid. Uw pijn die veroorzaakt wordt door stress kan worden verlicht en daarnaast werkt de hoofdmassage ook zeer ontspannend en kalmerend. Hierdoor wordt uw stress verlicht en wordt er voorkomen dat u nek- en hoofdpijn krijgt door stress. 

Centrale ontspanning

Wist u dat het hoofd het centrum is van het gehele zenuwstelsel in uw lichaam? Een hoofdmassage heeft dus niet alleen een positieve invloed op uw hoofd, maar het kan uw hele zenuwstelsel tot rust brengen. U zult zich minder vermoeid en meer ontspannen voelen. 

Meerdere voordelen

Daarnaast werkt een hoofdmassage ook goed tegen haaruitval. De bewegingen die de masseur op uw hoofdhuid maakt stimuleren de groei van de haarzakjes. Zo wordt haaruitval tegengegaan door hoofdmassages. Ook slapeloosheid kan worden verholpen dankzij een hoofdmassage. 

Ons specialisme

Medical Masseur biedt niet alleen hoofdmassages aan, ook voor gespecialiseerde behandelingen kunt u bij ons terecht. De dry needling behandeling is een voorbeeld van een behandeling die dieper gelegen problemen aan kan pakken. Aan de hand van naalden worden specifieke triggerpoints aangepakt zonder vloeistof. Hierdoor ontspant het triggerpoint zich en zo wordt de pijn verlicht. 

Gepersonaliseerd

Bij elke behandeling luisteren we zorgvuldig naar de wensen van de klant, waardoor elke behandeling wordt gepersonaliseerd. Elk lichaam is anders en op elk moment van de dag, week en maand heeft u iets anders nodig. Wij passen onze behandelingen hier zo goed mogelijk op aan, zodat wij u kunnen helpen. 

Diverse behandelingen

Naast gespecialiseerde behandelingen en hoofdmassages bieden wij ook voetmassages en de klassieke ontspanningsmassage aan. Lees meer over alles wat wij u te bieden hebben en ontdek hoe wij u kunnen verlichten van ongemakken en klachten.

Ontdek zelf hoe de hoofdmassage u van verschillende klachten af kan helpen, en tegelijkertijd uw haargroei kan stimuleren! Medical Masseur in Utrecht helpt u!


Deep tissue massage Utrecht

Medical Masseur Utrecht is expert in doelgerichte behandelingen en massages. Als gespecialiseerde massage bieden wij onder andere graag de deep tissue massage aan. Hiermee kunnen we problemen aanpakken die zich in het diepere, zachte, weefsel van het lichaam bevinden. Permanente pijnverlichting is mogelijk, na een serie van deep tissue massages. 

Diepere werking van de massage

De diepere spierlagen worden bij deze massage aangepakt op een rustige manier, waarbij tegelijkertijd veel druk wordt toegepast. Zo worden pijnlijke gebieden zorgvuldig en effectief aangepakt. Deze manier van masseren maakt verklevingen van de spieren los, waardoor u minder pijn ervaart en soepeler kunt bewegen. 

Voordelen 

De deep tissue massage werkt goed om pijn te verlichten en spieren te versoepelen, maar door de druk die wordt toegepast kunt u een licht ongemak ervaren tijdens de massage. Het is dan ook belangrijk dat u blijft praten met de masseur over hoe u de massage ervaart, en of het nog prettig is. Hier kan de masseur zich vervolgens op aanpassen. Onze massages, en specifiek onze deep tissue massages, zijn altijd compleet aangepast op uw wensen en uw lichaam. Zo kunnen wij uw pijn het beste verlichten. 

Volledige ontspanning

Een deep tissue massage verlaagt ook uw bloeddruk, hartslag en het stresshormoon. Zo kunt u na de massage beter ontspannen. Wij vinden dit belangrijk omdat uw mentale gezondheid aan de basis staat van uw fysieke gezondheid. Ontspanning is dus een vitaal onderdeel van massages en zorgt ervoor dat u minder stress ervaart. Hierdoor zullen stress-gerelateerde klachten verdwijnen en hebben massages ook een langdurig positief effect op uw lichaam.     

Diverse andere behandelingen

Naast deep tissue massages kunt u bij Medical Masseur ook terecht voor de klassieke ontspanningsmassages, voetmassages en bijvoorbeeld dry needling behandelingen. We luisteren altijd goed naar uw behoeften en klachten, en kunnen hier een behandeling of massage op aanpassen. Het kan zo zijn dat we u aanraden om vaker terug te komen, om zo een probleem echt goed aan te kunnen pakken. 

Wij verlichten graag uw pijn en klachten. Ontdek hoe Medical Masseur u kunt helpen met een deep tissue massage of een andere behandeling!


Nekpijn

Veel mensen hebben er dagelijks erg veel last van: nekpijn. Er kunnen veel oorzaken achter deze vervelende klacht zitten, zoals een slechte houding zowel overdag als 's nachts. Maar ook stress en overbelasting veroorzaken nekpijn. Toch is het niet altijd een verloren zaak. 

Dé oplossing voor uw nekpijn

Regelmatige massages kunnen uw nekklachten namelijk razendsnel verhelpen. Alle spieren worden goed losgemaakt en hierdoor kunnen de afvalstoffen in uw lichaam worden afgevoerd. Een massage is dus een langdurige oplossing van nekpijn. 

RSI-klachten verminderen

Er is een grote kans dat uw nekpijn komt door uw houding, bijvoorbeeld op het werk. Hierdoor heeft u misschien last van meer algemener RSI-klachten. RSI staat voor Repetitive Strain Injury en zijn in feite spier- en gewrichtsklachten. Dit kan voorkomen in bijvoorbeeld uw handen, polsen, armen en schouders. Een massage van Medical Masseur kunt u van uw klachten afhelpen. 

Voorkomen van nekklachten

Het voorkomen van klachten is natuurlijk veel fijner dan het ervaren van en oplossen van nekpijn. Een goede (slaap)houding staat dan ook aan de basis van het voorkomen van nekpijn. Als uw nekpijn wordt veroorzaakt door stress, is het aan te raden om een massage sessie in te plannen in combinatie met een coaching sessie. Op deze manier pakt u tegelijkertijd uw mentale en fysieke gezondheid aan. 

Combinatie 

Wij bij Medical Masseur vinden namelijk dat een goede mentale gezondheid een vereiste is voor een goede fysieke gezondheid. Uw stress wordt aan de hand van de coaching sessie verlicht, en in combinatie met een massage pakt dit bijna alle mogelijke oorzaken van nekpijn aan.

Persoonlijke aandacht

Uw lichaam heeft op elk moment iets anders nodig. U komt met bepaalde klachten bij ons, en wij willen u graag van uw klachten afhelpen. Daarom luisteren we altijd goed naar uw wensen, en zo passen wij elke behandeling compleet aan op uw lichaam. Een persoonlijke aanpak met gespecialiseerde technieken en kennis is wat Medical Masseur kwalitatief goed en bijzonder maakt.

Nekpijn is verleden tijd bij Medical Masseur! Ontdek het nu zelf.


 

 


 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail