Zwangerschap en massage

U bent zwanger en u wilt massages boeken om zo uw lichaam ontspanning en pijnverlichting te geven. Hoe werkt dit? Wat mag u wel en wat niet doen? Wij vertellen u er vandaag alles erover! 

 

Hoe werkt de massage?

Voorafgaand aan de massage gaan we met u in gesprek over uw wensen en klachten. Op deze manier personaliseert uw masseur de behandeling volledig. Het is verstandig om contact op te nemen met uw verloskundige om de klachten die u heeft, door te spreken, voorafgaand de massage. Zo kan hij of zij u adviseren of het wel of niet verstandig is om met die klachten een zwangerschapsmassage te boeken. 

 

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Het grootste voordeel dat een massage met zich meebrengt, vooral tijdens de zwangerschap, is ontspanning. Uw huid en spieren worden even goed losgemaakt en versoepeld en zo voelt u zich weer ontspannen. Hierdoor wordt ook uw immuunsysteem versterkt en uw gezondheid verbeterd. U zult beter slapen en minder stress ervaren. Massages verminderen de aanmaak van cortisol, het stresshormoon. Stress is niet goed voor uw lichaam en uw baby; daarom zijn massages zo goed voor u! Kortom: een fijne manier om te ontspannen, pijnverlichting te ervaren en te werken aan uw gezondheid.  

 

Wat mag niet? 

Een zwangerschapsmassage, evenals bijna elke andere massage, is tijdens het eerste trimester af te raden. Het zit zo: tijdens massages worden afvalstoffen versneld afgevoerd en zo wordt uw lichaam eigenlijk ‘schoongemaakt’. Deze versnelde afvoer van afvalstoffen kan schadelijk zijn voor uw baby in het eerste trimester. Vanaf het tweede trimester, ongeveer vanaf 14 weken, kunt u wel rustige zwangerschapsmassages boeken.  

Dit kan tot het einde van uw zwangerschap. Sommige drukpunten in het lichaam staan in verbinding met de baarmoeder en mogen tijdens de massage dan ook niet worden geactiveerd. De masseur houdt hier rekening mee. Daarnaast worden warmte massages en kruidenmassages afgeraden. 

 

Waar moet u op letten?

De massagetafel heeft een enorme invloed op de mate van comfort tijdens de massage. Als de massagesalon geen speciale zwangerschapstafel heeft, is het ‘t fijnste om op uw zij te liggen met kussens tussen uw ellebogen en knieën. Ook is het mogelijk om half-zittend gemasseerd te worden. 

 

Spreek uw wensen uit 

Zorg ervoor dat u goed communiceert met de masseur over uw ervaringen tijdens de massage. Vind u iets niet prettig? Wilt u graag dat er meer wordt gefocust op een andere plek? Geef het aan en uw masseur zal de massage zo optimaliseren voor u! 

 

Bent u zwanger en heeft u behoefte aan een massage? Bij Medical Masseur helpen we u graag! Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Boek deze behandeling:

Neem contact met ons op:

Onze reviews

5/5

Ik ben triathleet en laat me al lange tijd wekelijks masseren door Robbert

Robbert is zeer vriendelijk, vakkundig, flexibel en bovendien een uitstekende masseur.

Martin geholpen door Robbert bij Medical Masseur
5/5

Liked back and neck massage so much

Deep action and relaxation. Thanks

Denis geholpen door Robbert bij Medical Masseur
5/5

Very good deep tissue massage

Helped loosen up my back and also opened my eyes about how trigger points work. Would highly recommend.

Ala geholpen door Robbert bij Medical Masseur
Whatsapp
1
Reserveren?
Medical Masseur
Heb je een vraag of wil je reserveren? Stuur ons dan nu een bericht via Whatsapp!