Benodigdheden voor en na een massage

Een massage is fijn verwenmoment voor uw geest en lichaam. Maar wat heeft u nou nodig vóór en na de massage? U wilt natuurlijk het optimale resultaat behalen en complete ontspanning ervaren.

 

Mindset is nummer één

Eigenlijk heeft u weinig dingen nodig vóór en na een massage. Er zijn drie dingen die wél erg belangrijk zijn. Ten eerste is dat een goede mindset. Met een goede mindset bedoelen we dat u openstaat voor de massage en ontspanning, niet gehaast bent, en tijd hebt ingepland voor uzelf. Een massage is een goed moment om even stil te staan bij uzelf. U werkt hard en neemt weinig rust en uw lichaam kan daar onder lijden. Als u aan een massage begint met de juiste instelling, het verdienen van ontspanning en pijnverlichting, zal het resultaat van de massage beter merkbaar zijn.

 

Het belang van mentale gezondheid

Een goede fysieke gezondheid is niet het belangrijkste. Wist u dat uw mentale gezondheid aan de basis staat van uw fysieke gezondheid? Een goede mentale gezondheid is dus super belangrijk. Bij Medical Masseur kunnen wij u hierbij helpen, middels het aanbieden van coachingsessies. Deze kunnen worden geboekt in combinatie met een massage. Uw fysieke én mentale gezondheid worden zo tegelijkertijd aangepakt! 

 

Comfortabele kleding

Het tweede belangrijke aspect bij de voorbereiding op een massage is meer van toepassing op het moment direct na de massage. We doelen op comfortabele kleding. Voorafgaand aan de massage is het fijn om comfortabele kleding te dragen, omdat dit uw mindset goed kan aanpassen naar een ontspannings-mindset. Na de massage is het prettig en zelfs belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Tijdens de massage zijn uw spieren losgemaakt en hierdoor ervaart u pijnverlichting. Als u dan direct hierna strakke kleding draagt, krijgen uw spieren niet de ruimte om verder te ontspannen. U sluit met strakke kleren na een massage uw spieren als het ware op. Draag dus comfortabele, ruime kleding vóór en na uw massage om uw spieren genoeg ruimte te geven! 

 

Water, water en nog eens water

Ten derde moet u na de massage voldoende water drinken. De massage heeft uw spieren losgemaakt en mede hierdoor worden de afvalstoffen uit uw lichaam sneller afgevoerd. Hierdoor kunt u na de massage enkele symptomen ervaren die wijze  op uitdroging, zoals hoofdpijn. Als u water drinkt na uw massage zorgt u ervoor dat u de hoeveelheid water in uw lichaam aanvult, welke tijdens het afvoeren van afvalstoffen verminderd is.

 

Boek een massage en ontdek hoe fijn het is om volledig te ontspannen en pijnverlichting te ervaren aan de hand van een persoonlijke aanpak.

Boek deze behandeling:

Neem contact met ons op:

Onze reviews

5/5

Ik ben triathleet en laat me al lange tijd wekelijks masseren door Robbert

Robbert is zeer vriendelijk, vakkundig, flexibel en bovendien een uitstekende masseur.

Martin geholpen door Robbert bij Medical Masseur
5/5

Very good deep tissue massage

Helped loosen up my back and also opened my eyes about how trigger points work. Would highly recommend.

Ala geholpen door Robbert bij Medical Masseur
5/5

Liked back and neck massage so much

Deep action and relaxation. Thanks

Denis geholpen door Robbert bij Medical Masseur
Whatsapp
1
Reserveren?
Medical Masseur
Heb je een vraag of wil je reserveren? Stuur ons dan nu een bericht via Whatsapp!