Massages           Pedicure      Coaching                                                                                             Houten          Utrecht
                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Ontspanningsmassage


Ontspanningsmassage is de meest populaire westerse modaliteit. De therapeut zal zweef-, kneed-, tik- en wrijvingstechnieken toepassen om de bloedsomloop te verbeteren, spierspanning te verminderen en u te helpen zich meer ontspannen te voelen. Het is een uitstekende keuze om stress te verminderen. 


Boek nu
                                                                      Voordelen van ontspanningsmassage

ONTSPANNINGSMASSAGE VOOR PIJNBEHEER

Ontspanningsmassage kan pijn verminderen door manipulatie van zacht weefsel. Aangenomen wordt dat het gifstoffen wegspoelt door de bloedstroom te verhogen en genezing te bevorderen.

ONTSPANNINGSMASSAGE VERLAAGT DE BLOEDDRUK

Studies hebben consequent aangetoond dat deze massage de bloeddruk kan helpen verlagen bij mensen met hypertensie.

ONTSPANNINGSMASSAGE VERBETERT DE IMMUUNFUNCTIE

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat massage de niveaus van twee stresshormonen (cortisol en vasopressine) verlaagt. Het verminderen van stress verbetert de algehele immuunfunctie.

Ontspanningsmassagetechnieken


EFFLEURAGE 

Effleurage wordt vaak gebruikt bij het starten of beëindigen van werkzaamheden op een gebied, of bij het pauzeren van intensief werk. De therapeut gebruikt lange glijbewegingen van verschillende druk, afhankelijk van uw behoeften. Effleurage verhoogt de bloedsomloop en warmt het weefsel op. Therapeuten gebruiken vingertoppen, handpalmen en onderarmen om deze techniek uit te voeren.


PETRISSAGE 

Petrissage omvat ritmisch kneden, wringen of rollen van de spier om toegang te krijgen tot dieper weefsel, vaak tijdens het optillen van de spier. Deze techniek brengt bloed naar het gebied en scheidt spiervezels van elkaar. Het afwisselende knijppatroon is erg ontspannend, omdat het de hersenen een signaal geeft om spanning in het gebied los te laten.TAPOTEMENT

 Massagetherapeuten gebruiken vaak tapotement bij het uitvoeren van Zweedse massage. Met holle handen, of de zijkant van de hand (denk aan zacht hakken), zal de therapeut uw spieren met beide handen 'slaan'. Als u dit gedurende een lange periode (meer dan zestig seconden) doet, worden de spieren uitgeput, worden de spanning ontspannen en worden spasmen verlicht.


TRILLINGEN 

Trillen is een minder vaak gebruikte, maar effectieve Zweedse massagetechniek. De massagetherapeut maakt uw spieren losser door met de hiel van de hand of de vingertoppen uw spieren te laten trillen, waardoor ze loslaten en ontspannen. Trillingen worden lokaal gebruikt, in kleine gebieden waar een spasme gewoon niet stopt.


Boek een massage

Deskundig advies

Massagetherapeuten houden van feedback! Zorg ervoor dat u een open lijn houdt met uw therapeut. Als u gebieden heeft die aandacht nodig hebben, of die u liever vermijdt, of als u een lichtere of diepere druk wilt, spreek dan meteen in.klanten-reviews
The Press Loves Medical Masseur
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info