Massages & therapie centrum Utrecht
                                                                                                                                                                                                      Gespecialiseerd in deep tissue en geavanceerde massagetherapieën


Wat is een massage


De voordelen van massages

Massage is de manipulatie van oppervlakkige en diepere lagen spier- en bindweefsel dat, met behulp van verschillende massagetechnieken, uw welzijn kan bevorderen. 

Algehele ontspanning en stressverlichting. Ondersteunt uw fysieke en emotionele welzijn. Stimuleert de bloedsomloop en verhoogt immuniteit en spierherstel. Massage is ook gewoon fijn en top om te kunnen ontspannen!

Veel voorkomende behandelbare gezondheidsklachten welke ik kan verhelpen of verminderen zijn:


Nekpijn

Onderrug pijn

Tennis

Piriformis-syndroom

Artrose

Bovenrug en/of schouderpijn

Bovenrug en/of schouderpijn

Spierspanning en spasmen

Ischias

Chronische sportblessures

Vermoeidheid

Chronische en acute pijn

Slapeloosheid

Beperkte mobiliteit

Fibromyalgie

Pijn/tintelingen in armen of benenMedicalMasseur.nl biedt een op resultaten gerichte (therapeutische) massages aan ter ondersteuning van uw genezing, herstel van blessures en verlichting van pijn en stress. Informatie over de behandeltechnieken welke afzonderlijk of in combinatie worden toegepast, worden hieronder weergegeven.Deep Tissue/weefselmassage

Is een techniek die wordt gebruikt om problemen aan te pakken die zich voordoen in het diepere zachte weefsel en de fasciale lagen van het lichaam. Littekens, verklevingen en spierspasmen worden allemaal behandeld met als doel de normale functie en beweging naar de getroffen gebieden te herstellen. Deep Tissue betekent niet noodzakelijkerwijs diepe druk, maar eerder een geconcentreerde, specifieke manier van werken in de diepere lagen van het lichaam om meer permanente veranderingen mogelijk te maken. Is een uitstekende behandeling voor pijnverlichting zoals een stijve nek, pijnlijke schouders, onderrug etc..

Sportmassage 

De focus van deze techniek is om de bloedsomloop, flexibiliteit en  bewegingsbereik te verbeteren, de hersteltijd te verkorten van training, letsel te voorkomen en de spierefficiëntie te verbeteren, wat zal resulteren in betere prestaties. Sport Massagebehandelingen worden vaak gebruikt tijdens de training en voor en na een bepaald evenement om letsel te voorkomen en de prestaties en het herstel te verbeteren. De therapeut omvat het gebruik van compressie, lichte en snelle slagen en vervolgens het strekken van de ledematen.

Triggerpointmassage 

Een veel voorkomende blessure is een triggerpoint (spierknoop), een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt. Ze ontstaan vaak door overbelasting of door verkeerd gebruik van de spieren. Opvallend aan triggerpoints is dat ze klachten veroorzaken op een andere plek dan waar deze knopen zich bevinden. Bijvoorbeeld pijn in de nek met uitstraling naar schouders en de arm. De triggerpoint kan dan liggen onder de schouderbladen en/of onderrug. De massage bestaat uit het lokaliseren van de triggerpoints door middel van diepwerkende technieken (dit kan pijnlijk zijn en tegelijk ontspanning geven), langzame bewegingen en een stevige druk op een klein oppervlak. Deze techniek wordt vaak gebruik gemaakt van Myofasciale massage en of Dry Needling.

Myofasciale Massage

Een lichte maar zeer effectieve behandeling bij pijn, disfunctie en beperkte beweging.. Myofasicale massage helpt om houdingsproblemen te corrigeren. . Het helpt de fascia (weefsels), die alle structuren in het lichaam omringt en verbindt, om beperkingen in het lichaam te corrigeren. Door deze beperkingen los te laten, kan het lichaam zich aanpassen en opnieuw in balans brengen. 


Dry Needling

Dry Needling is een techniek met een acupunctuurnaald (echter geen vloeistof). De naald wordt dan in de triggerpoint geprikt. Deze behandelmethode is erop gericht de triggerpoint tot ontspanning te brengen en pijn te verminderen.Ontspanningsmassage 

Wil je ontspannen en genieten? De ontspanningsmassage is een van de bekendste "klassieke" massagetechnieken. Het zorgt voor diepe ontspanning, waardoor de bloedsomloop verbetert en stress vermindert. Het verhoogt de gezondheid en welzijn. Ontspanningsmassage richt zich op zachte tot matige drukbewegingen die zich naar het hart verplaatsen door gebruik van essentiële massageoliën en/of talkpoeder om wrijving te verminderen en ontspanning te bevorderen.


Stoelmassage 

Stoelmassages worden steeds vaker ingezet als middel tegen stress en andere werkgerelateerde klachten, omdat je tijdens de stoelmassage namelijk helemaal tot rust kunt komen. Hierdoor neemt de productiviteit en energie toe.  De kleding tijdens de stoelmassage worden aangehouden. Hierdoor is bijna elke locatie geschikt voor een stoelmassage. Wel is het prettig om de massages in een afgesloten ruimte te laten plaatsvinden, zodat er niet te veel afleiding is en je je volledig kunt ontspannen. Dankzij de efficiënte massagetechniek is een stoelmassage zeer geschikt om tijdens werktijd in te zetten. Een stoelmassage duur meestal 15 tot 20 minuten.

Medical Taping

Medical taping is het aanbrengen van elastische katoenen tape direct op de huid. De tape was oorspronkelijk bedoeld om spierfuncties te ondersteunen maar kent daarnaast vele andere toepassingsgebieden. Medical taping wordt ook toegepast bij behandeling van hooikoorts.

Het achterliggende concept achter medical taping is dat spiergroepen niet alleen cruciaal zijn voor lichaamsbeweging, maar ook voor andere vitale functies van het lichaam. Te denken valt hierbij aan het afvoeren van afvalstoffen en het reguleren van de lichaamstemperatuur. De tape heeft een liftende werking zodat druk op de spieren wordt verminderd en er meer ruimte is voor bloedcirculatie en vochtafvoer. Medical tape zorgt voor een betere werking van de spieren zonder dat de bewegingsvrijheid van het lichaam wordt belemmerd.


Live Handpan muziek

Bij je massage kan je live muziek boeken. Hiermee kan een completere ervaring ontstaan. De trillingen van de klanken van de handpan dragen bij aan extra ontspanning. In samenwerking met Handpanshop, is er een muzikante die speelt op een Chaya B Celtic minor handpan. Dit instrument met een diepe bastoon word meditatief bespeeld.


Wat te verwachten 

Elke behandeling begint met een medische geschiedenis en een intake om uw vereisten te bespreken. Dit helpt me om een ​​behandelplan te maken en ook om het meeste uit uw behandeling te halen. Alle informatie is vertrouwelijk en alle klantrecords worden bewaard in overeenstemming met de AVG-voorschriften.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling? 

Van de massage wordt verwacht dat je gekleed gaat in je ondergoed. Alleen de gebieden waar ik aan werk, moeten worden blootgesteld. Je wordt veilig en comfortabel gedrapeerd met dekens. Voor sommige activeringsoefeningen kan, indien gewenst, een korte broek worden gedragen.

Kan ik gewoon ontspannen? 

Natuurlijk! Je massage moet therapeutisch aanvoelen, maar moet ook ontspannend zijn. Mijn werk is typisch stevig en gericht. "Geen pijn geen winst" is meestal geen benadering die ik ondersteun.

Bieden jullie koppel massage aan?

In overleg en op afspraak kunnen we 2 mensen op tijd zien en behandelen, maar niet in dezelfde kamer.. 

Bieden jullie ook Aan Huis massage aan?

Ja. In overleg en op afspraak kan ik u aan huis bezoeken en behandelen.

Zal de massage pijn doen? 

Nee. Tijdens de behandeling houd ik contact met u en zorg dat de druk geschikt is. Soms, bij de aanpak van triggerpoints kan het gevoelig zijn of pijnlijk. Dit is van korte duur en geeft tevens een opgelucht gevoel.

Hoe vaak heb ik een behandeling nodig? 

Iedereen is anders en heeft andere vereisten. Voor iemand die chronische pijnklachten heeft of terugkeert naar de sport, kan dan een reeks behandelingen nodig hebben, iemand die zich wil ontspannen, heeft er misschien maar één nodig.

Hoe lang duurt een massage? 

Standaard worden massages aangeboden vanaf 15 minuten tot 90 minuten maximaal. Dit is uw keuze. Ik hanteer ook flexibele tijden, indien dit voor de behandeling nodig en/of gewenst is.


Voorwaarden:

  • Een afspraak kan tot uiterlijk 24 uur van te  voren kosteloos worden geannuleerd of verzet. 
  • Bij het niet tijdig annuleren, binnen 24 uur, voor de afspraak behoudt MedicalMasseur.nl zich het recht voor 75% van het tarief van de voorgenomen behandeling in rekening te brengen bij de klant. 
  • Bij niet verschijnen zonder afzegging wordt, in verband met de gereserveerde tijd, 100% van de behandeling in rekening gebracht.


 


MedicalMasseur.nl werkt met afspraken.

 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info