Massages           Pedicure      Coaching                                                                                             Houten          Utrecht
                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Covid-19 en massage


Vanaf 2 Maart  is het weer toegestaan om een massage te ontvangen.

Ik ben daar natuurlijk heel blij mee, want juist in deze bijzondere en bizarre tijd is contact met jezelf ontzettend belangrijk.

Eigenlijk verandert er niet zoveel in mijn werkwijze, maar het is belangrijk om het onderstaande 

extra onder de aandacht te brengen:

- Ik werk uitsluitend op afspraak bij voorkeur via Whatsapp.

- Ik maak mijn praktijk schoon voordat er een nieuwe client komt.

- Wilt u op tijd komen en vooral niet te vroeg.

-Wij vragen u bij aankomst uw handen te wassen met het desinfectans die in de wachtkamer staat. 

Deze is ook in de praktijkruimte aanwezig.

- Graag een eigen badhanddoek meenemen, een handdoek is voldoende.

- Ik zorg voor een goede persoonlijke hygiëne en verwacht dat ook van mijn cliënten.

- In de praktijk proberen we toiletgebruik te minimaliseren, dus ga bij voorkeur thuis naar het toilet.

- Graag zelf een flesje water meenemen.


Als ik, of iemand uit mijn gezin, symptomen van Corona vertoont, dan kan ik de afspraak helaas niet doorgaan. 

Hetzelfde geldt voor mijn cliënten. Annuleren kan in dat geval kosteloos.


Ik stuur nog een reminder via whatsapp


Samen sterk,

Robbert Fijnvandraat


Covid-19 et le massage

Covid-19 et le massage

 

À partir du 11 mai, il est de nouveau autorisé à recevoir un massage.

Évidemment, j’en suis bien content, car c’est surtout en cette période spéciale et bizarre que le contact avec vous-même est extrêmement important. En fait, ma méthode de travail n’a pas beaucoup changé, mais il est essentiel d’attirer votre attention sur les détails suivants 


Je travaille uniquement sur rendez-vous, de préférence via WhatsApp.

Je nettoie mon cabinet avant l’arrivée d’un nouveau client.

Veuillez venir à l’heure, et ne pas trop tôt.

Veuillez utiliser le désinfectant dans la salle d’attente pour laver vos mains. Il y a aussi du désinfectant dans mon cabinet.

Veuillez apporter votre propre serviette de bain. Une serviette suffit.

J’assure une bonne hygiène personnelle et j’attends le même de mes clients. 

Nous essayons de minimaliser l’utilisation des toilettes dans le cabinet, donc veuillez bien aller aux toilettes à la maison.

Veuillez apporter votre propre bouteille d’eau. 


Au cas où moi-même ou un membre de ma famille présente des symptômes de Corona, le rendez-vous sera annulé. Nous nous attendons à ce que vous fassiez la même chose. Dans ce cas-là, vous pouvez annuler gratuitement.

 

Vous recevrez un autre rappel via WhatsApp.

 

Forts ensembles,

 

Robbert Fijnvandraat 


Brundel Language Productions


Covid-19 and massage

 


Since 11 May it is again allowed to get a massage.


Obviously, that makes me very glad, as being in contact with yourself is extremely important.

In fact, there are not many changes in my method of working, but it is important to bring the following details to your attention:

- I only work by appointment, preferably via WhatsApp.

- I clean my practice before the arrival of the following client.

- Please come on time, but not early.

- On arrival, we kindly ask you to clean your hands using the disinfectant in our waiting room. A disinfectant is also available in our practice.

- Please bring your own bath towel. One towel is sufficient.


- I have good personal hygiene habits and I expect the same from my clients.

In our practice we try to minimize the use of the toilet, so preferably use the toilet at home.

Please bring along your own bottle of water.  

If I, or someone from my family has symptoms of coronavirus, the appointment will be cancelled.  We expect you to do the same if applicable. In that case the cancellation is free of charge.  

I will send you a reminder via WhatsApp.


Together strong,


Robbert Fijnvandraat


Brundel Language Productions

 Meer info over massages 


Stoelmassage Utrecht

Utrecht is een stad waar dagelijks veel mensen naartoe reizen voor hun werk. De werkdruk ligt soms erg hoog en dit is vaak al 's ochtends in de trein merkbaar. Om de klachten die gepaard gaan met een hoge werkdruk te verlichten, kan een stoelmassage dé oplossing bieden. Wij bieden in Utrecht de beste stoelmassages aan die uw werkgerelateerde klachten kunnen verlichten. 

Efficiënte massage

De stoelmassage is een bijzondere behandeling, omdat hij ontzettend efficiënt is en u uw kleren aan kunt houden. De behandeling vindt plaats op een speciale massagestoel, waardoor u volledig kunt ontspannen. De stoelmassage is zeer geschikt om in te zetten tegen bijvoorbeeld stress, nek- en rugpijn en andere werkgerelateerde klachten. Voor mensen die veel achter een computer werken, veel in dezelfde houding zitten en regelmatig een hoge werkdruk ervaren is deze massage perfect. Ook voor mensen die lichamelijk zwaar werk verrichten kan deze behandeling veel positieve gevolgen hebben. 

Ruime voordelen

De voordelen van een stoelmassage zijn onder andere stressverlaging voor werknemers en het voorkomen van RSI-klachten. RSI is een afkorting van Repetitive Strain Injury en ontstaat bij bewegingen die men vaak herhaalt. Hierdoor staat er continu spanning op hetzelfde paar spieren. RSI-klachten komen vooral voor bij mensen die lang en vaak achter een computer werken. De stoelmassage zorgt dus voor een bevordering van de productiviteit, een betere sfeer op de werkvloer en tegelijkertijd voor minder ziekteverzuim. Dit is allemaal het gevolg van het verminderen van werkgerelateerde klachten. 

Korte duur

Het is mogelijk om gebruik te maken van een stoelmassage tijdens werktijd. De massage duurt meestal maar 15 tot 20 minuten en de enige benodigdheden zijn een massagestoel en een masseur. 

Verlicht uw klachten

Geef de stoelmassage een kans en ontdek hoe ook u verlichting van uw werkgerelateerde klachten kunt ervaren. Medical Masseur biedt u een aantal massages die gebaseerd zijn op de lichamelijke klachten die men veel ervaart op de werkvloer. Dit kan eenmalig zijn, of een reeks van behandelingen.

Diverse massages

Daarnaast bieden wij ook een aantal andere behandelingen aan zoals de deep tissue-, ontspannings- en triggerpoint massage. Heeft u lichamelijke klachten? Wij bij Medical Masseur kunnen u daar van afhelpen. Aan de hand van een persoonlijke en gespecialiseerde aanpak verlichten wij uw klachten. 


Sportmassage Utrecht

Bent u een sporter en woonachtig in de omgeving van Utrecht? U weet hoe belangrijk het is om goed voor uw lichaam te zorgen. Medical Masseur biedt u dan ook graag een persoonlijke en gespecialiseerde sportmassage in Utrecht aan. 

Prestatieverbetering

Bij deze massage focussen we ons op het verbeteren van de bloedsomloop, de flexibiliteit en het bewegingsbereik. Als u veel sport is het ontzettend belangrijk dat uw bloedsomloop goed is. Hierdoor wordt de hersteltijd van een training verkort, voorkomen we letsel en verbeteren we de efficiëntie van de spieren. Dankzij de massage zult u beter kunnen presteren in uw sport: iets waar wij u graag bij helpen. De combinatie van compressie, lichte en snelle slagen en het strekken van de ledematen zorgt voor een optimale behandeling, die uw sportcarrière een impuls geeft. 

Wanneer boeken?

Het is vooral aan te raden om de massage te boeken tijdens het trainen voor een groot evenement. Ook vlak voor en na het evenement is het ontzettend waardevol om een sportmassage te boeken. Prestaties worden geoptimaliseerd, letsel wordt voorkomen en de hersteltijd van uw lichaam neemt af. Als u een sportmassage plant na het sporten, wordt het vocht en de afvalstoffen uit de spieren snel afgevoerd om de spieren weer soepel te maken. 

Specialisme

De sportmassages van Medical Masseur zijn er specifiek op gericht om de spieren soepel te houden en de spierconditie te bevorderen. Zo kunt u uw sportdoelen makkelijker behalen, zonder dat dit de conditie van uw lichaam negatief beïnvloed. 

Meer opties voor u

Bij ons kunt u ook terecht voor medical taping. Hierbij brengen wij een elastische, katoenen tape aan op de huid, om zo de spierfuncties te ondersteunen. De tape verlicht de druk op de spieren en dusdanig is er meer ruimte voor bloedcirculatie en vochtafvoer. Lees hier meer over medical taping. 

Wij willen u helpen

Daarnaast bieden wij ook massages aan voor veelvoorkomende en voor werkgerelateerde klachten zoals RSI en een stijve nek. Medical Masseur helpt u met een gepersonaliseerde behandeling om uw pijnklachten te verlichten.


Verwachtingen 

Als u nog niet veel ervaring heeft met massages, is het fijn om te weten wat u kunt verwachten. Zo kunt u helemaal voorbereid beginnen aan uw massage. 

Comfortabel zijn

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de massage volledig in het teken staat van ontspanning en pijnverlichting. Kom daarom vooral langs in comfortabele kleren, waar u zich vooraf en nadien prettig in voelt. Te strakke kleren belemmeren de spieren en is niet bevorderlijk voor het resultaat van de massage. Verder heeft u niets nodig als u naar een massagesalon toe gaat. Het is het belangrijkste dat u zich comfortabel voelt en openstaat voor ontspanning. 

Persoonlijke aanpak

De massage begint pas na een goed gesprek met u over uw klachten en wensen. We zorgen ervoor dat uw lichaam krijgt wat het nodig heeft, en welke soort behandeling u als prettig ervaart. Zo passen wij de behandeling volledig aan u aan. 

Mentale én fysieke gezondheid

Daarnaast bieden wij bij Medical Masseur de mogelijkheid om een massage te combineren met een coachingsessie. Hierdoor kunt u tegelijkertijd uw mentale en fysieke gezondheid verbeteren om uzelf zo ontspannen mogelijk te voelen na afloop van de massage. Het is moeilijk om uw fysieke gezondheid aan te pakken als uw mentale gezondheid niet in orde is. Hier werken wij dan ook graag hard aan. 

Frequentie van massages 

Mocht uw lichaam door de aard van de klacht behoefte hebben aan meer sessies, dan kunnen deze in een reeks geboekt worden. Op deze manier kunnen wij uw klachten mogelijk blijvend oplossen en voorkomen. 

Een keuze maken

Bij Medical Masseur heeft u de keuze uit veel verschillende massages en behandelingen. Kies daarom wat u het meeste aanspreekt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de klassieke ontspanningsmassage of de triggerpoint massage. Voor elke klacht en wens bieden wij een gespecialiseerde en persoonlijke behandeling aan. 

Ontdek zelf hoe fijn een massage bij Medical Masseur is voor lichaam én geest: boek gerust een afspraak! 


Massage cursus Utrecht

Bij Medical Masseur zijn we gespecialiseerd in het geven van massages en wij vinden het fijn om u te leren hoe u dit ook kunt doen, bij bijvoorbeeld naasten. Pijnverlichting en ontspanning zijn belangrijk. Iedereen moet er toch gewoon van kunnen genieten? Daarom geven wij massage cursussen. 

Onze werkwijze

Het belang van een goede mentale gezondheid is groot en wij bij Medical Masseur erkennen dit. Door duidelijk te communiceren met degene die u masseert, kunnen wij ervoor zorgen dat u zowel mentaal als fysiek volledig ontspant. Heeft u er al eens over nagedacht om muziek in te zetten tijdens uw massages? Deze toevoeging kent vele voordelen. De algehele massage zal als fijner worden ervaren door de relaxte sfeer en de totale ontspanning die de muziek teweegbrengt. 

Onze eigen behandelingen

Naast massage cursussen bieden wij diverse massages en behandelingen aan waar u van kunt genieten. Zo kunt u de klassieke ontspanningsmassage bij ons ervaren, maar ook diepere behandelingen zoals de triggerpoint massage en dry needling behandelingen zijn niet nieuw voor ons. 

Persoonlijke aandacht

Elk lichaam is anders en u verdient het om geen pijn meer te hebben. Wij luisteren goed naar uw wensen en kijken naar uw lichaam. Zo kunnen wij elke behandeling volledig aanpassen aan uw lichaam. Wij kunnen uw spieren laten ontspannen en gerichte spierknopen aanpakken aan de hand van bijvoorbeeld de dry needling behandeling. Hierbij wordt een triggerpoint behandeld met een droge, lege naald en dit stelt de spieren in staat om zich te ontspannen. 

Ontdek hoe u uw naasten en anderen kunt helpen door hun pijn te verlichten aan de hand van massages. Boek nu een massage cursus bij Medical Masseur in Utrecht!

Hoe haalt u meer resultaat uit uw massage?

U heeft net een massage gehad en uw lichaam is compleet ontspannen. Hoe houdt u dit gevoel zo lang mogelijk vast? U wilt natuurlijk niet binnen één dag weer het gevoel hebben dat u een nieuwe massage nodig heeft. Wij helpen u daarom graag om zo veel mogelijk resultaat te halen uit uw massage. 

Afvoeren van afvalstoffen

Tijdens een massage worden door de bewegingen alle afvalstoffen in uw lichaam sneller afgevoerd. Het kan hierdoor zo zijn dat u na een massage een aantal symptomen ervaart die lijken op uitdroging. Uw lichaam verbruikt tijdens dit proces nou eenmaal veel water. Dit is helemaal niet erg, maar voelt niet prettig. Om dit te voorkomen dient u simpelweg water te drinken na uw massage. Hiermee voorkomt u uitdrogingsverschijnselen zoals hoofdpijn en misselijkheid. Het drinken van water versnelt de afvoer van afvalstoffen en brengt uw vochtniveau weer op peil waardoor uw lichaam zo snel mogelijk helemaal schoon is en u zich weer helemaal top voelt!

Neem de tijd

Wanneer u in uw drukke agenda een massage plant, trek daar dan iets meer tijd voor uit dan normaal. Zo creëert u binnen uw agenda voor en na uw massage genoeg tijd om niet te hoeven haasten. Het is namelijk zo dat als u gehaast begint aan de massage, de behandeling een minder groot effect zal hebben op uw algehele gezondheid en staat van ontspanning. Haast geeft stress en dit is een hormoon die de massage juist tracht weg te jagen uit het lichaam. Haal het optimale resultaat uit uw massage en plan hem ruim in in uw agenda, zodat u de tijd heeft om te ontspannen.

Pak uw rust

Na de massage is het belangrijk om uw lichaam voldoende rust te geven. Een inspannende sport direct na de massage is dan ook niet aan te raden. Blijf wel in beweging na de massage, maar geef uw lichaam de tijd om alle afvalstoffen af te voeren en de behandeling te verwerken. Uw spieren moeten waarschijnlijk even wennen aan de nieuwe ontspannen staat waarin ze verkeren. Genoeg slaap en gezond en gevarieerd eten bevorderen ook de resultaten van een massage. 

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf en voor uw lichaam te zorgen. Vooral na een massage is dit extra belangrijk. Haal het meeste uit uw massage! 


Wat kunt u verwachten na een massage? 

U heeft net een massage gehad, misschien wel voor het eerst. Wat kunt u nou verwachten van de effecten van de massage op uw lichaam? Wij vertellen u graag welke mogelijke positieve effecten u kunt ondervinden na de massage. Ook zijn er een aantal verschijnselen waar u rekening mee moet houden in uw planning na de massage.

Ontspanning

Ten eerste zorgen onze behandelingen en massages ervoor dat u zich weer helemaal ontspannen voelt. Dit kan komen door de massage, of doordat u uw massage heeft gecombineerd met een coachingsessie. Bij een coachingsessie werkt u tegelijkertijd aan uw mentale en fysieke gezondheid. De dagen na de massage zult u zich zowel fysiek als mentaal verlicht en ontspannen voelen. U heeft de energie gekregen om weer hard aan de slag te gaan. Geef uw lichaam de dagen na de massage ook genoeg ontspanning om zo optimaal resultaat te halen uit de massage. 

Mogelijke hoofdpijn

Een veel voorkomende klacht is hoofdpijn na de massage. Dit is een heel normaal verschijnsel, omdat uw lichaam extra hard heeft gewerkt om afvalstoffen af te voeren. De massage heeft dat teweeg gebracht. Dit kunt u eenvoudig verhelpen door genoeg water te drinken. Dankzij het water wordt het voor uw lichaam makkelijker om de afvalstoffen af te voeren en zult u geen last meer hebben van hoofdpijn.

Verlichting klachten

Tijdens de behandeling of massage hebben wij geluisterd naar uw wensen en klachten. Wij kijken vervolgens zorgvuldig naar de staat van uw lichaam en hier passen wij de behandeling op aan. Op deze manier kunnen wij met bijvoorbeeld de deep tissue of de dry needling behandeling heel specifiek diepere spierknopen en andere problemen aanpakken. Pijnverlichting is ons doel! 

Pijn in de spieren

Wanneer wij diep gelegen spierknopen hebben verzacht en opgelost, is het mogelijk dat u in de dagen na de massage spierpijn ervaart. Dit is niet ongebruikelijk maar hoort niet veel pijn te doen. Na enkele dagen verdwijnt deze pijn en merkt u hoe ontspannen uw spieren en probleemgebieden zijn. 

Boek een massage en ontdek hoe wij uw pijn en klachten kunnen verlichten aan de hand van een persoonlijke aanpak. 

Benodigdheden voor en na een massage

Een massage is fijn verwenmoment voor uw geest en lichaam. Maar wat heeft u nou nodig vóór en na de massage? U wilt natuurlijk het optimale resultaat behalen en complete ontspanning ervaren.

Mindset is nummer één

Eigenlijk heeft u weinig dingen nodig vóór en na een massage. Er zijn drie dingen die wél erg belangrijk zijn. Ten eerste is dat een goede mindset. Met een goede mindset bedoelen we dat u openstaat voor de massage en ontspanning, niet gehaast bent, en tijd hebt ingepland voor uzelf. Een massage is een goed moment om even stil te staan bij uzelf. U werkt hard en neemt weinig rust en uw lichaam kan daar onder lijden. Als u aan een massage begint met de juiste instelling, het verdienen van ontspanning en pijnverlichting, zal het resultaat van de massage beter merkbaar zijn.

Het belang van mentale gezondheid

Een goede fysieke gezondheid is niet het belangrijkste. Wist u dat uw mentale gezondheid aan de basis staat van uw fysieke gezondheid? Een goede mentale gezondheid is dus super belangrijk. Bij Medical Masseur kunnen wij u hierbij helpen, middels het aanbieden van coachingsessies. Deze kunnen worden geboekt in combinatie met een massage. Uw fysieke én mentale gezondheid worden zo tegelijkertijd aangepakt! 

Comfortabele kleding

Het tweede belangrijke aspect bij de voorbereiding op een massage is meer van toepassing op het moment direct na de massage. We doelen op comfortabele kleding. Voorafgaand aan de massage is het fijn om comfortabele kleding te dragen, omdat dit uw mindset goed kan aanpassen naar een ontspannings-mindset. Na de massage is het prettig en zelfs belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Tijdens de massage zijn uw spieren losgemaakt en hierdoor ervaart u pijnverlichting. Als u dan direct hierna strakke kleding draagt, krijgen uw spieren niet de ruimte om verder te ontspannen. U sluit met strakke kleren na een massage uw spieren als het ware op. Draag dus comfortabele, ruime kleding vóór en na uw massage om uw spieren genoeg ruimte te geven! 

Water, water en nog eens water

Ten derde moet u na de massage voldoende water drinken. De massage heeft uw spieren losgemaakt en mede hierdoor worden de afvalstoffen uit uw lichaam sneller afgevoerd. Hierdoor kunt u na de massage enkele symptomen ervaren die wijze  op uitdroging, zoals hoofdpijn. Als u water drinkt na uw massage zorgt u ervoor dat u de hoeveelheid water in uw lichaam aanvult, welke tijdens het afvoeren van afvalstoffen verminderd is.

Boek een massage en ontdek hoe fijn het is om volledig te ontspannen en pijnverlichting te ervaren aan de hand van een persoonlijke aanpak. 

Zwangerschap en massage

U bent zwanger en u wilt massages boeken om zo uw lichaam ontspanning en pijnverlichting te geven. Hoe werkt dit? Wat mag u wel en wat niet doen? Wij vertellen u er vandaag alles erover! 

Hoe werkt de massage?

Voorafgaand aan de massage gaan we met u in gesprek over uw wensen en klachten. Op deze manier personaliseert uw masseur de behandeling volledig. Het is verstandig om contact op te nemen met uw verloskundige om de klachten die u heeft, door te spreken, voorafgaand de massage. Zo kan hij of zij u adviseren of het wel of niet verstandig is om met die klachten een zwangerschapsmassage te boeken. 

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Het grootste voordeel dat een massage met zich meebrengt, vooral tijdens de zwangerschap, is ontspanning. Uw huid en spieren worden even goed losgemaakt en versoepeld en zo voelt u zich weer ontspannen. Hierdoor wordt ook uw immuunsysteem versterkt en uw gezondheid verbeterd. U zult beter slapen en minder stress ervaren. Massages verminderen de aanmaak van cortisol, het stresshormoon. Stress is niet goed voor uw lichaam en uw baby; daarom zijn massages zo goed voor u! Kortom: een fijne manier om te ontspannen, pijnverlichting te ervaren en te werken aan uw gezondheid.  

Wat mag niet? 

Een zwangerschapsmassage, evenals bijna elke andere massage, is tijdens het eerste trimester af te raden. Het zit zo: tijdens massages worden afvalstoffen versneld afgevoerd en zo wordt uw lichaam eigenlijk 'schoongemaakt'. Deze versnelde afvoer van afvalstoffen kan schadelijk zijn voor uw baby in het eerste trimester. Vanaf het tweede trimester, ongeveer vanaf 14 weken, kunt u wel rustige zwangerschapsmassages boeken.  

Dit kan tot het einde van uw zwangerschap. Sommige drukpunten in het lichaam staan in verbinding met de baarmoeder en mogen tijdens de massage dan ook niet worden geactiveerd. De masseur houdt hier rekening mee. Daarnaast worden warmte massages en kruidenmassages afgeraden. 

Waar moet u op letten?

De massagetafel heeft een enorme invloed op de mate van comfort tijdens de massage. Als de massagesalon geen speciale zwangerschapstafel heeft, is het 't fijnste om op uw zij te liggen met kussens tussen uw ellebogen en knieën. Ook is het mogelijk om half-zittend gemasseerd te worden. 

Spreek uw wensen uit 

Zorg ervoor dat u goed communiceert met de masseur over uw ervaringen tijdens de massage. Vind u iets niet prettig? Wilt u graag dat er meer wordt gefocust op een andere plek? Geef het aan en uw masseur zal de massage zo optimaliseren voor u! 

Bent u zwanger en heeft u behoefte aan een massage? Bij Medical Masseur helpen we u graag! Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Wat zeggen onze klanten?

Wij bieden met veel liefde onze behandelingen aan. Daarnaast hechten we veel waarde aan de meningen van onze klanten. 

Meningen van klanten

Dit is wat onze klanten vaak zeggen over de massages: 

"Er wordt goed naar mij geluisterd"

"Deze massage was precies wat ik nodig had"

"Mijn rugpijn is weer verholpen dankzij Medical Masseur."

"Robbert heeft echt gouden handen"

"Mijn nek zat helemaal vast maar nu voelen mijn spieren weer goed los"

"Een heerlijk stevige massage, precies goed."

"Ik kan weer even vooruit na deze fijne massage"

"Deskundig en vriendelijk, dat is Medical Masseur!"

Award 

Treatwell is een platform waar men afspraken kan inplannen voor diverse wellness behandelingen. Dit is ook een plek waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld over verschillende salons. Wij zijn er dan ook ontzettend trots op om te mogen zeggen dat wij gemiddeld 4,8 van de 5 sterren op dit platform scoren. Als kers op de taart wonnen wij in 2018 de 'Ster van het jaar'-award. Treatwell gaf ons deze award omdat we gemiddeld de hoogste beoordeling hadden. Een prestatie om trots op te zijn. De ervaringen van klanten zijn erg waardevol voor ons, omdat we iedereen een fijne behandeling willen geven. Uw positieve ervaringen en suggesties ter verbetering horen wij graag. 

Een persoonlijke aanpak 

Geen enkele massage is hetzelfde bij Medical Masseur. Voorafgaand en ook tijdens de massage praten we met u over uw wensen en pijnklachten. Hierdoor kunnen we de massage volledig personaliseren. Om het optimale resultaat uit uw massage te halen is het belangrijk om ook tijdens de massage aan te geven wat u fijn vindt en wat niet.

Onze behandelingen 

Wij bieden verschillende typen behandelingen aan, om zo elke klacht zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Onze behandelingen variëren van de klassieke ontspanningsmassage tot deep tissue behandelingen. Daarnaast bieden wij onder andere medical taping en dry needling behandelingen aan. Ons doel is om elke klacht zo goed mogelijk te verminderen en uw lichaam te laten ontspannen. 

Boek een behandeling bij Medical Masseur en ontdek zelf hoe fijn de massages en andere behandelingen zijn, voor uw lichaam en geest! Adem, ontspan en luister. De ultieme massage-ervaring. 

Als u een massage heeft geboekt, wilt u hier natuurlijk het meeste uit halen. Dit kan op meerdere manieren. 

Coaching

Allereerst staat uw mentale gezondheid aan de basis van uw fysieke gezondheid en wij erkennen dit. Daarom bieden wij coachingsessies aan die u kunt combineren met uw massages. Tijdens deze coachingsessie krijgt u persoonlijke coaching en kunt u uw mentale gezondheid verbeteren. Op deze manier begint u aan de massage met de juiste instelling. Het is belangrijk dat u mentaal openstaat voor ontspanning en pijnverlichting. Als u gehaast arriveert bij de massage, is dit geen fijn begin van de behandeling. Het is ook belangrijk dat u duidelijk communiceert met degene die u masseert, zodat u zich te allen tijde comfortabel voelt. 

Rustige ademhaling

Een massage zorgt voor een rustigere ademhaling, door de ontspannende aard van de meeste massages. Men gaat tijdens de massage dan ook vaak dieper ademhalen. Hierdoor kan er meer verse zuurstof naar de longen en het hart worden gevoerd. Het is belangrijk dat u uw gedachten even helemaal probeert uit te schakelen tijdens de massage, zodat u zich kunt focussen op uw ademhaling en de ontspanning.

Onze behandelingen

Wij bieden bij Medical Masseur diverse behandelingen aan, maar elke behandeling wordt aangepast op uw behoeften. Naast de klassieke ontspanningsmassages bieden wij ook gespecialiseerde behandelingen aan, om zo uw pijnklachten zo goed mogelijk aan te pakken. U bent misschien wel bekend met acupunctuur. Wij bieden hier een variant van aan: de dry needling behandeling. Bij de dry needling behandeling wordt er geen gebruik gemaakt van een vloeistof terwijl alle triggerpoints worden aangepakt. De triggerpoints, ook wel spierknopen genoemd, ontspannen zich hierna weer en u zult minder pijn ervaren. De deep tissue massage is een andere, veelgeliefde behandeling. Dit is een weefselmassage waarbij het bindweefsel rondom de spieren wordt aangepakt. Deze behandeling is goed voor uw spieren, vooral wanneer u vaak in dezelfde houding zit. De spieren worden zo los gemasseerd en u zult zich weer beter voelen. 

Boek gerust een massage bij ons. Wij verlichten graag uw pijn en klachten. 
Wat zijn de psychologische effecten van een massage? 

Massages hebben veel positieve effecten op uw lichaam en geest. Vandaag bespreken we de psychologische effecten van een massage, waarvan het goed is om te weten dat deze nauw samenhangen met de fysieke effecten. 

Een rustige geest

Het grootste psychologische effect van een massage is dat uw geest een stuk rustiger wordt. Dit komt door de staat van ontspanning van uw lichaam tijdens én na de massage. Het is bewezen dat massages ervoor zorgen dat u minder angst en stress ervaart. Massages verminderen namelijk de aanmaak van het stresshormoon, cortisol. Uw gedachten zullen helderder zijn doordat u minder stress ervaart. Ook zal de kwaliteit van uw slaap verbeteren door de mentale rust die de massage teweeg heeft gebracht. Massages worden vaak ingezet als stressmanagement instrument omdat het erg goed werkt tegen stress en angstgevoelens. 

Bewuster van uw lichaam

Doordat u minder stress en angst ervaart, voelt u ook minder pijn. Uw fysieke en mentale gezondheid beïnvloeden elkaar dus enorm. Daarnaast zult u ook bewuster worden van uw lichaam. Dit komt door het aanraken van en de druk op uw huid. 

Coachingsessies

Combineer uw massage met een coachingsessie en pak tegelijkertijd uw mentale en fysieke gezondheid aan. Tijdens de coachingsessie praat u met de coach of masseur in een fijne en ontspannen omgeving. Dit is een laagdrempelige manier om persoonlijke problemen aan te pakken en om wat meer rust te krijgen. Kom volledig tot rust bij uw massage en coachingsessie. 

Dieper gelegen klachten

De diverse behandelingen die wij aanbieden targeten elk een andere klacht. Zo kunt u bij ons de dry needling behandeling boeken waarbij we door middel van acupunctuur met een droge en lege naald triggerpoints aanpakken. Dit is ideaal om de dieper gelegen spierknopen effectief aan te pakken. 

Voetmassages

Als u veel last heeft van uw voeten, is de voetmassage uitermate geschikt voor u. De massage helpt enorm met de bloedcirculatie in uw voeten. Tegelijkertijd worden uw spieren soepel gehouden, uw bloeddruk verlaagd en worden voetblessures voorkomen. Of misschien is een hoofdmassage wel geschikt voor u. 

Ontdek zelf wat alle psychologische effecten van een massage zijn en kom volledig tot rust!  


 

 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info