Massages           Pedicure      Coaching                                                                                             Houten          Utrecht
                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Wat zijn de psychologische effecten van een massage?

Massages hebben veel positieve effecten op uw lichaam en geest. Vandaag bespreken we de psychologische effecten van een massage, waarvan het goed is om te weten dat deze nauw samenhangen met de fysieke effecten. 


Een rustige geest

Het grootste psychologische effect van een massage is dat uw geest een stuk rustiger wordt. Dit komt door de staat van ontspanning van uw lichaam tijdens én na de massage. Het is bewezen dat massages ervoor zorgen dat u minder angst en stress ervaart. Massages verminderen namelijk de aanmaak van het stresshormoon, cortisol. Uw gedachten zullen helderder zijn doordat u minder stress ervaart. Ook zal de kwaliteit van uw slaap verbeteren door de mentale rust die de massage teweeg heeft gebracht. Massages worden vaak ingezet als stressmanagement instrument omdat het erg goed werkt tegen stress en angstgevoelens. 


Bewuster van uw lichaam

Doordat u minder stress en angst ervaart, voelt u ook minder pijn. Uw fysieke en mentale gezondheid beïnvloeden elkaar dus enorm. Daarnaast zult u ook bewuster worden van uw lichaam. Dit komt door het aanraken van en de druk op uw huid. 


Coachingsessies

Combineer uw massage met een coachingsessie en pak tegelijkertijd uw mentale en fysieke gezondheid aan. Tijdens de coachingsessie praat u met de coach of masseur in een fijne en ontspannen omgeving. Dit is een laagdrempelige manier om persoonlijke problemen aan te pakken en om wat meer rust te krijgen. Kom volledig tot rust bij uw massage en coachingsessie. 


Dieper gelegen klachten

De diverse behandelingen die wij aanbieden targeten elk een andere klacht. Zo kunt u bij ons de dry needling behandeling boeken waarbij we door middel van acupunctuur met een droge en lege naald triggerpoints aanpakken. Dit is ideaal om de dieper gelegen spierknopen effectief aan te pakken. 


Voetmassages

Als u veel last heeft van uw voeten, is de voetmassage uitermate geschikt voor u. De massage helpt enorm met de bloedcirculatie in uw voeten. Tegelijkertijd worden uw spieren soepel gehouden, uw bloeddruk verlaagd en worden voetblessures voorkomen. Of misschien is een hoofdmassage wel geschikt voor u. 

Ontdek zelf wat alle psychologische effecten van een massage zijn en kom volledig tot rust! 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info